Наводнен терен мести тренировки на нафтата

Спорт

01-10-2013, 11:38

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още през миналата седмица хора от екипа се запознаха на място със състоянието на всички стадиони в региона

Падналите дъждове над Бургас през последните няколко дни поставят ново предизвикателство пред клубната управа на Нефтохимик. Състоянието на терена в общинската база в Долно Езерово е плачевно. Дренажът на игралното поле от години е затлачен и всеки по обилен валеж го превръща в езеро.

Въпреки сериозните грижи по поддръжката от страна на Нефтохимик, без основна рехабилитация и подмяна на дренажната система, тренировките през  есента, зимата и в ранна пролет се провеждат в условия, които пряко зависят от времето. Именно поради това и днешното занимание на клуба ще се проведе на терен, който е в добро състояние и на него може да се извършва нормална тренировъчна дейност.

Намирането на подходящ терен е и една от задачите поставени пред техническия щаб на клуба. Още през миналата седмица хора от екипа се запознаха на място със състоянието на всички стадиони в региона, за да се прецени, къде може да тренира отбора, при положение, че заради дъждовете и лошото време е невъзможно да се използва базата в Долно Езерово. Решението ще се вземе след идването на новия старши треньор на отбора Атанас Атанасов утре. Все още не е ясно дали треньорът ще проведе първата си тренировка именно на базата на отбора в бургаския квартал Долно Езерово.