Започна се! Пълна промяна за ул. "Богомил"

Мисия Пловдив

01-10-2013, 11:49

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Ремонтът на моста на бул. "Васил Априлов" стартира до края на годината

Дългоочакваният ремонт на ул. "Богомил" в участъка от ул. "Родопи" до кръстовището с "Петко Д. Петков" започна днес. Първа копка направи кметът Иван Тотев.

Паветата по една от най-товарените артерии в града ще бъдат премахнати изцяло, улицата ще се асфалтира, ще се отводнят и стегнат шахтите по продължението й, ще бъдат изградени и нови тротоари и осветление.

Промяната ще е пълна. Това е един прекрасен причмер за чисто нова улица, похвали се кметът.

Стартът на ремонта не бе лишен от драма – подписването на договор с "Пътища" АД в предвидения за това срок не се случи, при което за изпълнител на обекта бе избрана класиралата се на второ място в конкурса "Пътинженеринг". Цялата сума за 350-метровата отсечка е 660 хил. лева.

Предстои паветата да бъдат премахнати и в отсечката между "Богомил" и "Света Петка", както и около Икономическия техникум. След множество оплаквания от страна на пловдивчани, ул. "Родопи" пък ще се сдобие със светофар с бутон.

До края на годината се предвиждат и още два важни за града ремонти.

До две седмици трябва да започне реконструкцията на ул. "Димитър Талев". За този ремонт са предвидени 700 хил. лева.

Вторият ключов ремонт ще е на моста на бул. "Васил Априлов". На първия етап ще бъде затворено едното платно. Движението ще стане двупосочно изцяло в западното платно, поясни кметът. Ремонтът на второто платно трябва да започне през януари, посочи още Тотев.