"Пловдив 2019" на 2019 метра за Седмицата на движението

Животът

01-10-2013, 16:03

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Екипът на фондацията се качва до върха на кулата "Снежанка"

Екипът на общинска фондация "Пловдив 2019" ще се изкачи на 2019 метра. Така тя ще се включи в Седмицата на движението, която Европа отбелязва между 7-и и 13-и октомври.

Идеята на хората от "Пловдив 2019" е да стигнат до върха на кулата "Снежанка", тъй като това е единственото място в България с тази височина. По този начин символично ще покажем увереността си, че ще се доберем до престижната титла, като същевременно ще подкрепим европейската инициатива Move Week, защото смятаме, че физическата активност, по-качественият живот и спортът са неделима част от стратегията ни в борбата за културна столица на Европа, обясни директорът на фондацията Валери Кьорлински.

Европейската седмица на движението – MOVE week е кампания на Европейския съвет, Евроспорт и Европейската федерация на колоездачите. Инициативата е част от платформата на Международната асоциация за спорт и култура.

MOVE Week се провежда по традиция през октомври и ангажира граждани, организации и населени места от цяла Европа в мащабен празник на спорта и движението за здраве.