Псета, мрак и деца на ул.”Балкан”

Мисия Пловдив

01-10-2013, 17:30

Снимка:

читател

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Ще има пълен ремонт на улицата, обяви кметът на ”Централен”

Задава се зима, а на улица "Балкан" в Пловдив отново цари пълен мрак. С този сигнал се обърна към Plovdivutre.bg нашата читателка Виолета Колева. Тя посочи, че в близост до ”черната дупка” на центъра на града има две детски градини, а в момента се строи и нов център за социални грижи. Със смяната на времето и по-ранното стъмване ще има инциденти, притеснява се жената.

По улицата пилоните за улично осветление са изкючителна рядкост. Много отдавна имаше стълбове, но след толкова строежи и майстори сега дори не може да се познае къде са били. На изоставеното игрище и в джунглата от бетонни гаражи обикалят кучета и съмнителни лица. Съседите се спасяват кой както може – някои си пускат осветление на фасадата за собствена сметка. Други просто разчитат на котешките си инстинкти в мрака. На част от улицата има и калдъръм – в кой век сме, пита се Колева.

Plovdivutre.bg отнесе сигнала до кмета на район ”Централен” – Райна Петрова. Тя посочи, че е запозната със ситуацията и от няколко месеца се подготвя проект за улицата. В момента планът за пълен ремонт на ”Балкан” е в заключителна фаза. Бъдещата реконструкция включва не само поставяне на осветление, но също и подмяна на ВиК мрежата, нова настилка и тротоари. Ще се отворят и нови паркоместа. Старото игрище е в юрисдикцията на Голяма община. Съвсем наблизо – на бул. "Източен" 131 ще бъде изградена нова детска площадка, посочи Петрова.

По думите й проектът ще бъде представен до дни за одобрение на кмета Иван Тотев и се очаква да влезе в бюджета за догодина. По предварителни сметки пълният ремонт на ”Балкан” ще струва между 120-150 хиляди лв. Улицата попада в списъка с приоритетни обекти, заедно с ул. ”Леденика”, ”Бранислав Велишки” и други, уточни райкметът.