ПловдивУтре: 2 октомври

Мисия Пловдив

01-10-2013, 18:28

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога предстои в Пловдив и областта

В сряда облачността над страната ще бъде значителна и с прекъсвания ще продължи да превалява дъжд. Ще духа умерен, до силен северен вятър. Минималните температури ще са по-ниски - между 4° и 9°, в Пловдив - 8°. Максималните стойности за Южна България, където ще има временни разкъсвания и намаления на облачността – ще са между 12° и 17°, в Пловдив - 16°.

Над планините облачността ще е значителна, ще е мъгливо и на много места ще превалява слабо. С понижението на температурите, в районите с надморска височина над 1800-2000 метра ще превали сняг. Вятърът ще е от северната четвърт, умерен и силен. Максимална температура на 1200 метра - около 7°, на 2000 метра - около нулата.

Въпреки нестабилното време в 10:30 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще даде старт на втория етап от реновирането на Римския стадион.

В 11:00 часа градоначалникът и кметът на район "Централен“ г-жа Райна Петрова ще присъстват на изработването на първия цветен килим в центъра на града – пред Градската художествена галерия.

Пресконференция по повод предстоящата Европейска седмица на движение – MOVE Week 2013 ще се проведе в заседателната зала на Община Пловдив от 12:00 ч. Седмицата ще се проведе от 07.10 до 13.10.2013 год. в Пловдив. На пресконференцията ще присъстват Георги Титюков – зам.-кмет "Спорт, младежки дейности и социална политика“ и организаторите от спортно сдружение "УАУ Спорт". Те ще дадат подробности за предстоящите над 100 спортни прояви в рамките на кампанията.

Белгийският посланик Н. Пр. Аник ван Калстер ще открие от 16 часа, регионален офис на Белгийско-Българската асоциация Best2B. Церемонията ще се проведе в Камарата на строителите в България – клон Пловдив. На нея са поканени Георги Първанов - президент от 2002 до 2012 г, вицепремиерът г-жа Даниела Бобева, Областният управител Венцислав Каймаканов, водещи белгийски и български компании.

Елитната 61-ва механизира бригада – Карлово ще отбележи утре 21 години от създаването си. Празникът ще се състои в двора на бригадата и включва поредица от събития. Честването ще започне в 10:30 часа с тържествено приемане на строя и награждаване на отличи ли се военнослужещи.

БСП-Асеновград и Български Антифашистки Съюз пък организират поклонение по повод 70-годишнината от обесването на братя Пачови. Поклонението ще се състои от 17:30 часа при паметника на братя Пачови в градинката до ОУ "Христо Ботев".