Евтино отопление в "Родопи"

Животът

02-10-2013, 09:47

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Започна газификацията в общината

Дейностите по прекарването на тръбите стартираха от село Ягодово, след което ще се работи в селата Крумово, Брани поле и Белащица. Комисия начело с главния архитект на общината направи проверки на място за това как вървят дейностите по мащабния проект.

Проверява се дали има възможност газифицирането да мине и по други улици, защото заявленията на жители са пристигнали след одобрението на проекта. В него е описано по всяка една улица каква тръба минава и с какво количество е тя.

„Всички, които имат желание, нека да влязат във връзка със „Сити газ” или да се обадят на кмета на Ягодово или кметицата на Крумово, за да заявят желание тръбите да минават и по тяхната улица, защото сега е времето това да се случи, а не след като дейностите по газифицирането приключат”, призова кметът на „Родопи” Пламен Спасов.

Природният газ е едно от най-широко разпространените изкопаеми горива, което се добива в Европа от десетилетия и намира голямо приложение в домакинствата, промишлеността и производството на енергия. Природният газ е ефективен енергиен източник, който има широко приложение и е със значително по-ниски вредни емисии на замърсители и парникови газове в сравнение с въглищата.

„Важно е общината да се газифицира, защото ще се подобри екологията и ще се избегне твърдото гориво, което причинява гъст смог над Пловдив и региона през зимата”, коментират експертите на „Родопи”.