Двама унгарци преметнаха старец с над 4 бона

Крими

02-10-2013, 12:31

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ало измамник измъкна 5000 лева от доверчива баба

Казали на дядото, че парите им трябват за животоспасяваща операция

80-годишен бургазлия бе измамен с над 4000 лв. Старецът дал парите на мъж и жена, представили се за унгарци, които показали на пенсионера пътна карта, като го помолили да им посочи маршрута до бургаската болница.

Видими объркани му предложили да ги съпроводи, качвайки се в автомобила, обещавайки му, че по-късно ще го върнат обратно. Когато спрели пред болницата, мъжът влязъл в Спешното отделение, а жената останала с бургазлията в купето на автомобила, като му обяснила, че сина им претърпял пътен инцидент и спешно се нуждаели от български пари за да му направят животоспасяваща операция.

Разстроена жената се разплакала, а бургазлията решил да им помогне. При завърщането на непознатия отишли до дома на 80 годишния бургазлия, който им дал в заем сумата от 4 200 лв., а "унгарците" му подали платнена чантичка, в която имало чуждестранна валута.

Възрастният човек се прибрал в дома си, като по-късно констатирал, че е станал жертва на измамници и алармирал полицейските служители. Работата по случая продължава от служители на Първо РУ - Бургас.