"Двореца" изпраща сезона с 50% по-малко туристи

Мисия Добрич

02-10-2013, 12:34

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Предстоят ремонтни дейности

Лош сезон за Държавен културен институт „Двореца" в Балчик отчитат от там. Това сподели в ефира на радио „Добруджа" директорът му Жени Михайлова.  Тя обясни, че слабите резултати се дължат на неуредения въпрос с касите. В момента в културния център съществуват две каси, на които се плаща такса от по 5 лв. Туристите влизат през централния вход, като заплащат таксата за Ботаническата градина и от там безпрепятствено влизат в парковия комплекс, без да плащат за това, коментира Михайлова, като отбеляза, че все още не е подписано дългоочакваното споразумение със Софийския университет. Не е нормално да се дели Архитектурният комплекс на ботаническа градина и дворец, а да се работи заедно, допълва Михайлова.

50% по-малко са туристите, посетили „Двореца" това лято, сравнение с миналата година. Най-голям процент от посетителите са българите, следвани от руснаци и румънци.

Тя се опитва да компенсира слабата посещаемост, с много културни събития.

През есенно-зимния период предстоят и много ремонтни дейности. Още този месец ще започне реставрацията на параклиса „Успение Богородично". Той ще бъде изографисан наново.

Спешен ремонт предстои и във вила „Гудман", която е в най-тежко състояние.