Приходите на Столична община са в размер на 353,8 милиона лева

Животът

02-10-2013, 12:41

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

40% повече приходи за Столична община от синя зона

От началото на септември, базата данни на София е обединена

Към края на септември приходите на Столична община са в размер на 353,8 милиона лева, което е 67 % от годишния план. Това заяви зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов.

„От началото на септември, базата данни на София е обединена, и в момента извършваме проверка на хората, които са декларирали повече от едно основно жилище. Това не е допустимо. От сега, до края на годината, ще налагаме по-малки глоби на хората, които сами дойдат да се коригират. Глобите са от 10 до 400 лева, като след Нова Година, вече няма да са от 10 лева", поясни Барбалов.

По думите му - тенденцията при събираемостта на приходите е положителна. От данъчни приходи, общината е спечелила 166,9 милиона лева, което е с около 4 милиона лева повече от същия период през миналата година. „Неданъчни приходи на общината за септември са в размер на 186,9 милиона лева. От общинските такси, битови отпадъци сме събрали 126 милиона лева, което е с един милион лева повече, от същия период за миналата година.

От началото на годината имаме 5,3 милиона лева събираемост на задълженията през постустроиствата”, каза Барбалов. Тoй добави, че приходите от строителни разрешителни са 3,7 милиона лева, а приходите от реклама са около 1 900 000 лв. Събираемостта от данъците е 72,7 % от годишния план.