Депутатите отхвърлиха искането за оставка на Михаил Миков

Аз не съм председател, аз съм един от вас

Депутатите отхвърлиха искането за оставка на председателя на парламента Михаил Миков, предаде Фокус. При първото гласуване участваха 191 народни представители, от които 81 бяха „за”, а 110 – „против”. Депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов поиска прегласуване.

При повторното гласуване участваха 192 народни представители, от които 82 – бяха „за”, 110 – „против”. Можете да бъдете опозиция на мнозинството, на правителството, но не можете да бъдете опозиция на парламента и на народа, който ви е изпратил тук, каза председателят на Народното събрание Михаил Миков на обсъждането на искането за оставката му.

„Искам да благодаря за подкрепата, която чух от ПГ, които ми възложиха тази тежка отговорност”, добави Миков. „Вие също сте народни представители, които носят отговорност за парламентаризма и демокрацията в България.

Можете да бъдете опозиция на мнозинството, на правителството, но не можете да бъдете опозиция на парламента и на народа.

"Аз не съм председател, аз съм един от вас”, каза той. „Аз лично няма да участвам в гласуването”, обясни Михаил Миков.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"