Истинска история за голяма любов - как Гери и Георги се намериха в Мрежата

Животът

02-10-2013, 18:00

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Виртуалните срещи са като онлайн пазаруване. Какво лошо има, ако ти хареса покупката?

Технологиите и любовта отдавна са със статус „сериозно обвързани“. Първо имаше телефонна любов, а сега любовта живее чрез Интернет. Доколко обаче е премерен рискът при скайп любовта?

Повечето от вас са имали или имат профил в един или повече сайтове за запознанства.

Навярно сте си общували и с непознати за вас хора в социалните мрежи, а може би и сте си уредили среща чрез Интернет. Виртуалното пространство се превърна в най-лесния и привлекателен начин да „срещнете“ любовта, особено ако сте несемейни и на възраст. Технологиите дават криле и на любовта от разстояние и осигуряват възможност по-срамежливите и асоциални хора да намерят половинката в живота си. Индиректната комуникация чрез писане помага на доста хора да се отпуснат и да водят непринуден разговор. Всичко звучи прекрасно, но така ли е наистина?

Интернет запознанствата крият доста рискове – подхранване на педофилията, разочарования в резултата от лъжи относно външността, например, а да излъжете в Интернет е „фасулска работа“, осъществяване на една модерна виртуална изневяра, за която ставаше дума в българския филм Love.net. Немалък е и рискът от сексуално посегателство и отвличане. Повече от елементарно е да прикриете идентичността си във виртуалното пространство и да премълчите за истинските си намерения, без отсрещната страна да разбере за лъжата ви.

Истината е, че доста мои приятели, срещнаха своите сериозни половинки в интернет. В следващите няколко реда ще ви запознаем историята на две влюбени пловдивски души, запознали си именно в Мрежата.

Любов в Мрежата и отвъд нея

Всичко започва през пролетта на 2010 година. Гери от Пловдив спокойно си сърфира във Фейсбук, когато изведнъж получава покана за приятелство от непознат мъж. Женското й любопитство надделява и тя решава да разгледа профила на момчето. Веднага след поканата той й пише нормалните за всеки започващ чат „Здравей! Как си?”. Първата им дискусия веднага заинтригува Гери. Започват всекидневни дълги разговори с вече познатия в Мрежата – Георги от Пловдив.

След известно време двамата решават да проведат й първия си видео чат. Лека полека Гери и Георги започват да изпитват постоянна нужда от разговори, макар и в интернет пространството. Нещата се задълбочават, но срещата на живо, която трябва да последва след дълго общуване с нов познат в Мрежата, удря на камък. Георги живее и работи в Германия. Това до някаква степен поставя стена между тях, но сърцата им бият до лудост при всяка нова среща в Скайп. Любовта постепенно ги оплита в мрежите си и всички опити на Гери да спре да мисли за Жоро са напразни.

Един ден момчето решава все пак да осъществи така желания реален контакт. Той пристига в Пловдив, за да види и докосне своята любима. Най-накрая погледите на младежите се засичат на живо.  Любовта пламва от пръв поглед и тази дългоочаквана среща се превръща в превратна точка в живота и на двамата.

За съжаление идва момент, в който Жоро трябва отново да напусне България. Обещания за още по-чести разговори в Мрежата и нова среща остава в тихата утрин през май.

Така минават няколко месеца. Нетърпението на Гери да зърне отново своето „мило” я подтиква да предприеме нещо. Тя решава да изненада любимия с посещение в Германия. С майката на Жоро тихо мълком изготвят план и пловдичанката стяга куфарите за полет. Следва една приятна ваканция за двамата, изпълнена с разходки, романтични вечери и безсънни нощи.

След завършване на своето висше образование в Пловдив, Гери все по-често се замисля за бъдещето си. При всеки чат  Жоро  настоява за съвместен живот с любимата. Един ден решението е взето. Гери се сбогува с близки и родители и заминава да живее с мъжа на живота си.

Вече повече от година две пловдивски души споделят любовта си далеч от родината. Имат собствено жилище, градят кариери и мечтаят за семейство и деца.

Любовта по Интернет има минуси и плюсове.

Може виртуалните запознанства и срещи да ви приличат на онлайн пазаруване по каталог, но и така да е какъв е проблемът след като сте доволни от „покупката“? В Мрежата всекидневно можеш да си говориш с десетки нови хора. Шанса някой от тях да е твоя човек е доста голям. А иначе с колко нови хора се запознахте днес офлайн?