Есен в косите

Животът

02-10-2013, 15:14

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Модни тенденции в прическата за този сезон

Тази есен жените уверено ще носят кожа и металически орнаменти. Уникалността изпреварва еднаквостта – това убеждение следват новите модни тенденции. Прическите ще изразяват индивидуалност и стремеж към лукс. Колкото противоположни са ангелите и демоните, толкова и една прическа може да бъде стилизирана по различен начин в зависимост от случая.

Момичешките къси прически вече не са много актуални, а тези с дължина до ушите. Къс Боб, асиметрични прически, блясък и практичност. Тези прически са пълни с чар и и характер.

И тази есен сплетените коси ще внесат романтика в актуалните за сезона прически на 2013. За да постигнете стилен външен вид, може да заложите на класическата рибена кост или пък да експериментирате с някоя друга плитка.

Опашката винаги е на мода. Тя придава един закачлив и в същото време секси вид на жената. Може да избирате от вече познатата ви конска опашка, която беше модерна и миналия сезон. Но защо пък да не пробвате и новото предложение на стилистите – ниската опашка.

Бретонът ще е на мода и сега, но той трябва да е дълъг и плътен. Ако ви харесва тази тенденция, трябва да знаете, че тя е подходяща най-вече за дами с права коса. Ако имате много начупена или къдрава коса, трябва всяка сутрин да я изправяте, което изисква много време и усилия. По-добре заложете на друга прическа.

Правата коса винаги е на мода, но ако ви е омръзнала, накъдрете я. Къдриците ще са супер актуални. Може да експериментирате с едри, ситни или пък в стил ретро. 

Когато става дума за цветове, тази есен ще доминират кафявите тонове в меки нюанси. Платинено русото от лятото отстъпва място на златисто русото. Особено модерно за блондинките през този сезон е русо с медни оттенъци. Русото все още е актуално, но кафявото определено е водещо. Остава предпочитанието към коса сякаш „целуната от слънцето“: натурално кестеново кафяво с леко изсветлени краища. Създава се усещането, че косата е нетретирана и естествено „погалена” от слънчевите лъчи. При кестенявите коси също пре­обладават златисти и медни оттенъци. По - ­тъмните коси също са в медночервени нюанси. Дори черното е с червеникави оттенъци.

Този сезон има още една изненада: завръща се преструктурирането на косата. Но не става дума за старомодното къдрене от изминалите десетилетия. „Новото“ къдрене просто придава повече обем.