Казанлъшки ученици за лагера в Толияти

Стара Загора Лайф

02-10-2013, 15:29

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Посещението в столицата на руското автомобилостроене бе съгласно Протокола за сътрудничество между побратимените градове Казанлък и Толияти

Заместник-кметът на община Казанлък Петър Косев се срещна с петимата ученици от Казанлък- Кристияна Бонева, Кристина Кискинова, Илияна Бакърджиева, Виктор Дилов и Илиян Кръстев от ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, с техния ръководител Ваня Илева и с директора на гимназията Слави Радев след завръщането на казанлъшките ученици от Толияти. Те разказаха за своите впечатления и нови приятелства, създадени по време на участието им в международния лингвистичен лагер в побратимения на Казанлък руски град. Посещението бе в съответствие с двустранния Протокол за сътрудничество между Казанлък и Толияти за 2013 г., подписан от Галина Стоянова, кмет на община Казанлък, и Сергей Андреев, кмет на Толияти.

В руския град казанлъшките ученици бяха 2 седмици, като поканата идва от Толияти, а всички разходи по пътуването, настаняването и двуседмичния образователен процес са осигурени от двете побратимени общини. Младежите са били заедно с още 3 смесени отряда от чуждестранни и толиятински ученици: от Италия; 49 толиятински ученици от различни училища в руския град, както и 5 ученици по програмата AFS, от Канада, Италия, Сърбия, Германия и Тайланд. В програмата на международния лингвистичен лагер са били включени разнообразни занимания, посещения в различни училища в Толияти, школи по изкуствата и спортни школи, организирани са били национални вечери на участниците в лагера. Децата се завърнаха в Казанлък, преизпълнени с прекрасни впечатления от гостоприемството на толиатинските си домакини, от респекта, който имат учениците към своите преподаватели, и обогатени с много нови приятелства.