ПловдивУтре: 3 октомври

Мисия Пловдив

02-10-2013, 18:45

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в града

Времето:

Утре ще остане студено. Минималните температури ще са около 6 градуса. Максималните леко ще се понижат, достигайки до 10. С леки прекъсвания ще продължи да превалява дъжд. През деня облачността постепенно ще се разкъсва и намалява.  

Празници:

3 октомври е Национален празник на Германия - Деня на германското единство. На този ден през 1990 г., по волята на германския народ и със съгласието на страните победителки във войната, се провъзгласява обединена Германия - Федерална република Германия и Германска демократична република стават една държава.

Утре отбелязваме Европейския ден на птиците. С над 9800 вида, птиците са най-многообразният клас сухоземни гръбначни животни. В момента в световен мащаб около 1200 вида са застрашени от изчезване.

Какво, Къде, Кога в Пловдив утре?

Утре в 9:00 ч. стартира поредната сесия на Общински Съвет Пловдив. В дневния ред ще бъдат разгледани 15 точки.

Местните депутати ще дадат своя вот за пазара до Гребната база, който беше създаден след като стартираха ремонтите на "Четвъртък пазар". Тържището до стадион Пловдив ще стане постоянно, поради големия интерес към него от търговци и клиенти. То ще се казва "Гребна база". 

От 13:00 до 14:30 ч. в Аудиторния комплекс на Медицински Университет – Пловдив  ще се проведе среща с представители на академични и културни институции от Колумбия, организирана от Българо-колумбийската Фондация „Алианза”. Фондацията развива активна дейност по популяризирането на българското образование и култура в Колумбия, с цел създаване на контакти и подписване на споразумения за сътрудничество между български и колумбийски висши учебни заведения.Делегацията ще бъде запозната с МУ  и ще представи свои презентации на колумбийски университети, както и кратка културна програма с изпълнение на колумбийски танци.  

От 16,00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на СДС. Темата е
„Актуалната политическа ситуация в страната”.  Участие ще вземат Божидар Лукарски - председател на СДС, Емил Кабаиванов - заместник-председател, Атанас Панчов - председател на партията за Пловдив-град, Светозар Шуманов - председател на партията за Пловдив-област.

Oт 19:00 часа в Дом на културата „Борис Христов” стартира Международен фестивал „Пловдивски джаз вечери”. Фестивалът се провежда за девети път и ще е в рамките на 3 дни. Тази година специално участие ще вземат RAMON VALLE TRIO – Куба, Теодосий Спасов и CARL PALMER BAND.