"Топлофикация София" в пълна готовност за пускане на парното

Топлофикация София ЕАД има готовност за пускане на парното

„Топлофикация София" приключи предварителната подготовка за новия отоплителен сезон 2013 - 2014 г. и е в пълна готовност за работа в зимен режим, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Според изискванията на Наредбата за топлоснабдяване иОбщите условия на „Топлофикация София" ЕАД, компанията трябва да е в състояние да предоставя топлинна енергия за отопление на своите клиенти от 1 октомври 2013 г. до 30 април 2014 година.
Отоплението в столицата ще бъде включено, когато бъдат изпълнени законовите изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура под 12°C и прогноза за трайно застудяване на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на БАН, откъдето компанията регулярно получава данни за времето в столицата.
Клиентите на „Топлофикация" трябва да приключат всички ремонти по вътрешните отоплителни инсталации и да ги запълнят. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.
Необходимо е клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението.
В „Топлофикация София" е създадена организация за пускане на отоплението при изразено желание на клиентите, преди да бъде обявено общото включване на отоплението в столицата. За целта е необходимо да представят в Деловодството на обслужващия топлорайон заявление и подписано решение за по-ранното включване на отоплението от Общото събрание на етажната собственост. Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на клиентите и чрез нея се избягва възможността за предварително пускане на отоплението в съответната сграда по еднолично решение и без знанието и съгласието на цялата етажна собственост.
Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат включване на отоплението преди общото пускане на парното в столицата. За целта е необходимо директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон.
За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да позвънят на информационния телефон 0 700 11 111.