Ритник по дупето на дете, завърши с побой на съседи

Крими

03-10-2013, 10:26

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Мъж брани спокойствието на детето си с юмруци и ритници

Окръжен съд – Добрич, потвърди изцяло наказателна присъда на Районен съд – Добрич, срещу 41-годишния Желязко М. Стоянов.

  На 24 юни т.г. Районният съд е признал за виновен Желязко  Стоянов за това, че на 05.04.2012 г. в  гр. Добрич е причинил на 34-годишна жена и нейния 67-годишен баща за леки телесни повреди. За двете му постъпки е наложено общо наказание пробация и да заплати обезщетение, на жената в размер на 800 лв., а на нейния баща – в размер на 1300 лв.

 Подсъдимият обжалва пред Окръжен съд – Добрич, с искане да бъде отменена и той да бъде оправдан. Окръжният съд прие, че жалбата е неоснователна.

 

Какво се е случило?

На 5 април 2012г. пострадалата и свидетелка по делото били на улицата пред къщата на първата. В същото време дъщеря й карала тротонетка пред дома им, като минала и през двора на подсъдимия, където играела неговата дъщеря. Стоянов преценил, че съседското дете може да засегне неговото, затова отишъл до него и го ритнал по дупето. Детето паднало от тротонетката и изпищяло. Тъжителката и свидетелката отишли до подсъдимия и го попитали защо се държи така. Той отговорил, че нищо не е направил. Жената се обадила на баща си – 67-годишния пострадал, и по телефона му обяснила ситуацията. Той пристигнал с друг свидетел по делото. 34-годишната жена им разказала какво се е случило, после започнала да вика Стоянов. Той излязъл на улицата и започнал да я удря с юмруци по главата и скъсал фланелката й. Баща й го хванал през кръста с цел да спре нападението му. Подсъдимият започнал да го удря с юмруци по главата, а 67-годишният се отбранявал. Тъжителят паднал на земята, а подсъдимият продължи нападението, ритайки го по краката и главата. Придружаващия 67-годишния мъж и бащата на Стоянов, успели да го издърпат и прекратили конфликта.

 

В резултат на побоя 34-годишната жена е получила контузия на главата. На баща й била причинена контузия на главата, сътресение на мозъка,  ожулване на дясно коляно.

 Окръжният съд в Добрич, приема, че Районния е наложил справедливо наказание, а решението му е окончателно.