Съдят балчиклия за кражба на 6 тона царевица

Крими

03-10-2013, 15:19

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Подсъдимият имал трима съучастници

Окръжен съд в Добрич потвърди оставането в ареста на 20-годишен балчиклия, обвинен в кражба на 6 тона царевица, съобщават от ДОС.

 Престъплението е извършено между 22 и 25 септември т.г.. в земеделска нива в землището на село Соколово, община Балчик. Мъжът имал трима съучастници, с които използвали лек автомобил с нерегистрирано ремарке. Царевицата е собственост на фирма.

 Обвиняемият обжалва пред Районният съд с искане мярката да бъде изменена в по-лека.

Той е осъждан два пъти и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго деяние, посочва прокурорът. Защитникът смята, че мярката е тежка, защото в предишните осъждания са били налагани само леки наказания, мъжът се занимава с животновъдство и строителство и се ползва с добро име в Балчик, но се влияе от лоша компания.

 Магистратите намират за правилно приетото от първата инстанция решение, посочват от съда. То се подкрепя от самопризнанията на балчиклията и от представените по делото доказателства. Последната кражба той е извършил, докато изтърпява наказанието по предходната си присъда. Настоящото престъпление е тежко умишлено и се наказва с над 5 години лишаване от свобода. Определението на съда е окончателно.