Как да бъдем красиви и в лошото време

Животът

03-10-2013, 18:30

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няколко полезни съвета!

В началото на есента времето е непредсказуемо – утринното слънце лесно преминава в бурен вятър и неприятен дъжд. Ето няколко съвета, за да изглеждате винаги безупречно.

Модата при лошо време

Помнете, че "практично" не винаги означава скучно. При лошо време заложете на удобно облекло, в което да се чувствате добре и да сте защитени от дъжд и вятър. Изберете ефектен дъждобран за по-непринуден стил, яке от промазана материя за по-спортна визия и елегантен шлифер или тренчкот за делови стил.

При силен дъжд най-доброто решение са гумените ботуши. Хубавото е, че вече се предлагат в различни цветове и разцветки, така че може да ги използвате за различни модни комбинации. Освен това гумените ботуши ви предпазват от неприятните кални капки по краката.

При лошо време заложете на чанта с дръжка през рамо, защото е удобна и лесно преносима. Докато в едната ръка държите чадъра, другата ви остава свободна.

При силен вятър по-добре оставете шапката вкъщи – макар да е ефектно допълнение към визията ви, има риск да я "загубите" някъде. Кожени ръкавици с отрязани пръсти ви предпазват кожата ви от изсушаване и са подходящ аксесоар към спортно-елегантната визия.

Косата и гримът при лошо време

Есенните ветрове са способни да развалят и най-красивата и на пръв поглед стабилна прическа. Краищата се заплитат, косата губи блясъка си и всички усилия сутринта пред огледалото се оказват безсмислени. Затова по-добре заложете на сигурното – класическата конска опашка и ефектните плитки вършат отлична работа при лошо време. С тях сте едновременно стилни и спокойни, че визията ви ще остане непокътната въпреки природните капризи.

При грима следвайте принципа "по-малкото е повече". Семплият ежедневен грим се поддържа по-лесно, така че дори нещо да се обърка, без проблем може да коригирате грешките. Спирала, пудра, молив за очи или очна линия са напълно достатъчни да подчертаят очите ви в есенните дъждовни дни. По възможност при ветровито време използвайте балсам за устни вместо гланц или червило, за да ги предпазите от напукване и загрубяване.

Промените в климата оставят своя отпечатък и върху кожата – тя става по-груба, суха и неприятна на допир. Затова се налага да я подхранвате с помощта на специализирана козметика и домашни маски. Използвайте ексфолианти, за да премахнете мъртвите клетки и да подобрите кръвообращението. Хидратирайте кожата с лосиони и кремове за тяло.

Полагайте грижи за ръцете, като преди излизане ги намазвате с крем, за да им осигурите щит срещу вятъра и температурните аномалии.

Полезно

При лошо време не забравяйте мокрите кърпички в чантата. Не всяка жена умее да дефилира без проблеми по дъждовните улици, а калните пръски по дънките или панталона не са подходящ "аксесоар" към тоалета.

Погрижете се за обувките – неочакваният дъжд може да съсипе новите ви боти. У дома почистете велура първо със суха четка от праха, а след това с леко навлажнена кърпа. Лачените обувки ще възвърнат блясъка си като ги почистите със суха кърпа, а след това ги намажете с ленено масло и ги излъскате с памучен парцал./ rozali.com