Жени се качиха на главата на червен депутат за пушенето

Добрин Данев не успя да защити и убеди опонентите си в добрите намерения на парламентарната си група

Депутатът на Коалиция за България Добрин Данев не успя да защити и убеди опонентите си в добрите намерения на парламентарната си група с промяната на Закона за тютюнопушенето и разрешаването му отново.

Той изрецитира някаква статистика на Агенция "Митници", според която през 2012 г. пушачите са се увеличили. "Ще дадем на българския гражданин да избира. Законът не постигна ефекта с намаляване на пушачите", каза Данев в "Денят отблизо" по БНТ, цитиран от днес+.

Според него трябва да се направи компромис ида се върне закона в предишния му вид, когато се разрешаваше да се пуши в определените места в заведенията. Опонентката на Данев д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ смята, че БСП подпомага лобито на тютюневата индустрия. Тя се закани да има сериозни дебати в здравната комисия, където първо там ще се разгледа законопроектът.

"Атака" са по последователни в исканията си от вас, каза Дариткова на Данев. Актрисата Ернестина Шинова пък призова да се спре с лицемерието. Или да се разреши като преди в определени зали да се пуши или тотално да се забрани продажбата на цигари.

Същото мнение сподели и непушачът Наско Янкулов от БТР всеки да направи своя избор, но не пропусна да отбележи, че ЕС и държавите разчитат на милиони в бюджета си от тютюнопушенето.