Екстрадират руснак, заловен в Добрич

Крими

04-10-2013, 12:23

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Обвиняемият не иска да си ходи

Окръжният съд в Добрич, допусна екстрадиция на руския гражданин Андрей Кр. от гр. Томск, Руска федерация в изпълнение на молба за това на Генералната прокуратура на Руската федерация. Съдебният състав взе спрямо него мярка за неотклонение задържане под стража до фактическото му предаване на руските съдебни власти.

            Андрей Кр. е търсен във връзка с повдигнато му обвинение за присвояване на чуждо имущество в особено големи размери чрез измама от лице с използване на служебното си положение. На 21.03.2013 г. Районен съд – гр. Томск, е постановил спрямо него мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 2 месеца. Същия ден е издадена и заповед за задържането му. По искане на Интерпол той е задържан на 19.08.2013 г., когато е подал в ОД на МВР – Добрич, заявление за продължаване на срока на пребиваване у нас. Андрей Кр. има статут на продължително пребиваващ в Република България до 02.10.2013 г.

            На 23.08.2013 г. Окръжен съд – Добрич, взе спрямо него временна мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 40  дни, а с постановление на Върховна касационна прокуратура е бил задържан за 72 часа, считано от 01.10.2013 г.

            На 01.10.2013 г. в Окръжна прокуратура – Добрич, е получена писмена молба от съдебните власти на Руската федерация за екстрадицията на руския гражданин, въз основа на която е направено предложението пред Окръжен съд – Добрич.

            Пред съда днес Андрей Кр. не даде съгласие доброволно да бъде предаден на Русия.

В последната си дума пред съда той заяви, че делото срещу него било измислено и не е взел пари.

Окръжен съд – Добрич допусна предаването на  Андрей Кр. на Русия.

Решението на Окръжен съд  Добрич, за допускане  на екстрадиция на Андрей Кр. може да бъде обжалвано в 7 дневен срок пред Апелативен съд – Варна.