Общината повишава ефективността си с проект за близо 200 хил.лв.

Мисия Бургас

04-10-2013, 13:13

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Бургас грабна приз за транспортна политика

Специфичните цели на проекта са насочени към оптимизиране функциите на общинска администрация

Повишаване качеството на организацията и работните процеси  в Община Бургас чрез прилагането на ефективни механизми за оценка - това е основната цел на проекта „Повишаване ефективността и оптимизация на структурата на общинска администрация - Бургас”. Основните дейности и очакваните резултати бяха представени на пресконференция днес от Атанас Сиреков - директор на дирекция “Информационно обслужване”, и Божидар Кънчев - секретар на Община Бургас.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Административен капацитет”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”, и е на стойност 180 451 лв.

„Този проект ще повиши ефективността на всеки един административен служител, на всяко едно ниво, защото ще има отчетност за извършената от него работа при обективен механизъм за оценка“, уточни  Божидар Кънчев.

Специфичните цели на проекта са насочени към оптимизиране функциите на общинска администрация – Бургас, към постигане на по-голяма ефективност и избягване на дублиращи се функции, стана ясно на срещата.

Целевите групи включват: служители в обща и специализирана администрация -  Бургас, служители в териториалните дирекции на Община Бургас, служители от администрацията на съставните селища в Община Бургас.

Срокът за изпълнение на планираните дейности е 18 месеца.