Фандъкова откри нова ветеринарна клиника в Банкя

Мисия София

04-10-2013, 14:59

Автор:

Миролюба Евтимова

Всичко от Автора

Проектът е осъществен заедно с фондация "Четири лапи"

Столичният Йорданка Фандъкова откри ветеринарна клиника за бездомни животни на фондация „Четири лапи” в Банкя.

На откриването на клиниката, Фандъкова благодари на фондацията и заяви: "Вече сме на финала на едно начинание, което започнахме миналата година. Проблемът с бездомните кучета е един от най-сериозните в нашия град, и без наличието на партньори, и без последователна съвместна работа за решаване на този проблем, няма как да си представим, че той може да бъде решен."

Актуализираната програма за справяне с бездомните кучета за Столична община е приета преди две години. Сред поставените й цели са работата с неправителствени организации и организации за защита на животните. Помещенията в новата клиника са предоставени и ремонтирани от общината, а от своя страна „Четири лапи” ще ги оборудва по европейски начин със свои средства и човешки ресурс ще осъществява дейността.

”В момента преброяваме бездомните кучета в София и според междинните данни, които имаме, има видимо намаляване в повечето жилищни райони, но все още проблемът е сериозен в промишлените зони, крайградските райони и най-вече в ромските квартали”, заяви още столичният кмет.