Напусна ни доайенът на бургаската журналистика Руси Русев

Животът

04-10-2013, 16:37

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Тези, които познават Руси, ще го запомнят като бунтар по душа. Често казваше, че бивши журналисти няма, живееше с професията до последно.

След кратко боледуване ни напусна писателят и журналист Руси Русев. Той бе дългогодишен кореспондент на вестник "Стършел" в Бургас. Основател е на първия общински вестник "Бургас днес", както и на областния ежедневник "Бургас днес и утре", на който бе главен редактор от 1993 година. На школовка при него през годините са минали някои от най-известните журналисти от Бургас и региона.

Той е автор на книгите "Без право на оръжие", "Мини, но не замръквай", "Бургас между арената до лунапарка", "Бухали на площада". Тези, които познават Руси, ще го запомнят като бунтар по душа. Той странеше от градската суета. Често казваше, че бивши журналисти няма, живееше с професията до последно. Всеки един написан ред от него винаги е вълнувал читателя със своята острота и проницателност. Можете да изпратите Руси Русев в последния му път в събота, 5 октомври, от 13 часа в Обредния дом на Траурен парк - Бургас.

Кметът Димитър Николов отправя следните думи към близките на Руси Русев: "Бургаската журналистика се разделя с едно от най-добрите си пера. Руси Русев е уважавана личност и съм сигурен, че много хора са тъжни от вестта за неговата кончина. Като всеки талантлив пишещ човек, той не може да изчезне напълно, защото част от него остава жива в литературните и публицистичните му творби. Поднасям искрени съболезнования на роднините и приятелите му, на всички негови колеги. Светла му памет!"