Парад на хвърчилата в Стара Загора

Стара Загора Лайф

04-10-2013, 17:21

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Мария Стефанова

Всичко от Автора

На 5 октомври в Стара Загора в 11,00ч. в парк „Зелен клин” всички погледи ще бъдат насочени към небето

Парад на хвърчилата е една от най-пъстрите инициативите по повод 5 октомври-Денят на Стара Загора. В града ни за първи път ще се състои подобно събитие. Снимките от него, организаторите ще изпратят като презентация заедно с клипче от празника за участие следващата година (през лятото) в Международна конференция на хвърчилата, организирана от ЮНЕСКО. Поканата за участие в конференцията идва за възпитаниците на VI-то ОУ „Св. Никола“  в Годината на дарените и развитите творчески деца . Догодина те ще бъдат единствените българчета, които ще представят страната ни на конференцията, в която са поканени за участие деца (с хвърчила) от цял свят.
Автори на хвърчилата, които ще бъдат в различни форми и размери, са ученици от 6 „г“ и 7 „а“ класове. Ще можем да ги видим в парк „Зелен клин“ от 11.00 часа. Това съобщи преподавателят им по математика и главен организатор на Парада на хвърчилата- Нели Христозова. Тя се гордее със своите възпитаници, които са научили как се изработва хвърчило в чисто геометрични параметри именно в часовете по математика.
Хубаво време с много слънце и лек ветрец са поръчали организаторите за събота. Ще има още викторина, награди, цветно настроение и много изненади.