Зверски студ тази нощ

Новините

04-10-2013, 22:42

Снимка:

facebook

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Времето в събота ще е слънчево

През нощта ще бъде ясно и доста студено. Минималните температури ще са между минус 3 и плюс 2 градуса, пише vsekiden.com. Почти тихо, със слаб северозападен вятър ще е Североизточна България, където все още ще има разкъсана облачност, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

 

В ранните сутрешни часове на повече места, главно в Западна и Централна България, ще се образува слана, а около водните басейни и в котловините - мъгла.

 

През деня ще бъде слънчево. В Източна България ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури в повечето места ще са между 11 и 16 градуса. В София - около 13 градуса.

 

Над Черноморието ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода - 16 - 18 градуса.

 

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по най-високите части - до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

 

В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. Разкъсана висока и средна облачност ще има над Югозападна България. Все още ще е сравнително студено и сутринта отново на места в низините и затворените котловини ще има слана, а около водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Дневните температури ще се повишат още малко.