Знаменитостите могат да са и опасни

Арт и Стил

04-10-2013, 23:49

Автор:

Мира Боева

Всичко от Автора

Още по Темата:

10-те най-опасни знаменитости в интернет

Още повече, когато става въпрос за интернет, където страниците на т.нар. „звезди” често са пълни с най-различни опасни за компютъра ви вируси

Кои атлети, музиканти, комедианти и холивудски звезди обаче са най-опасни за компютъра ви? От компанията за сигурност McAfee имат отговор за вас. Експертите дори се погрижиха да съставят списък с 10-те най-опасни знаменитости в интернет.

В списъка фигурират онези 10 световноизвестни личности, които често пъти са включвани в най-различни уеб страници, изпълнени с малуер съдържание.

1. Лили Колинс - С невероятните 14,5% Лили Колинс еднолично заема лидерската позиция в класацията. Дъщерята на световноизвестния музикант Фил Колинс е талантлива актриса и журналистка, но със сигурност е и най-опасната личност, която да търсите в интернет.

2. Аврил Лавин - Със сребърното отличие в класацията се окичва Аврил Лавин. В 12,7% от случаите, когато търсите информация за нея, ще попаднете на опасно съдържание.

3. Сандра Бълок - Сърфирането на мрежата в търсене на информация за популярната актриса в 10,8% от случаите ще ви доведе до малуер, вирус или друг тип опасен софтуер.

4. Кейти Грифин - Според проучването на McAfee в 10,6% от случаите на търсене на информация в мрежата за Кейти Грифин отвеждат потребителя до опасни за устройството му страници.

5. Зоуи Салдана - Търсенето в мрежата за популярната актриса не е добра идея. В 10,5% от търсенията ще попаднете на вирус или друг вреден за компютъра ви софтуер.

6. Кейти Пери - Пред Бритни Спиърс в списъка на McAfee се нарежда друга нейна колежка – певицата Кейти Пери. В 10,4% от търсенията, свързани с Кейти Пери, ще се натъкнете на малуер.

7. Бритни Спиърс - При нея процентът нараства минимално спрямо този при Джон Хам – 10,1%.

8. Джон Хам - В 10% от случаите Джон Хам също може фатално да навреди на хардуера ви.

9. Адриана Лима - Търсенето на неща, свързани с популярния модел в 9,9% от случаите ще се окаже много вредно нещо за устройството ви.

10. Ема Робъртс - Според проучването на McAfee в 9,8% от случаите, в които търсите информация свързана с популярната актриса, ще се натъкнете на сайт с опасно за компютъра ви съдържание.