"Селебрити" акостира на морската гара в Бургас

2 000 пасажери от Великобритания, Нова Зеландия и Япония бяха посрещнати тази сутрин на порта

Първият круизен кораб в Бургас "Селебрити Констилейшън" хвърли котва на новооткритата морска гара около 10 часа днес. Един от най-големите кораби в Черно море превозва 2000 пасажери от Великобритания, Нова Зеландия, Япония и екипаж от 1 500 души.

ВИЖ СНИМКИ НА ТУК 

Лайнерът е с внушителните размери от 56 м височина, като ограничението на Босфора е 60 м. 294 м е дълъг плавателният съд, гази 8 м, има 12 палуби., обясни Стойчо Димов от пристанище "Бургас".

Пътешествието по море е започнало на 25 септември в Истанбул с обиколка на Егейско море и ще приключи след няколко дни отново в турския град. В Бургас идва от Ялта, след като е плавал в Черно море, предаде БГНЕС. 

Около 1300 пътници ще обиколят днес региона. Някои от тях са чували откъслечни неща за България, за първи път са тук и искат да опознаят страната ни. Боб от английския град Лестър разказва, че знае, че сме сред новите в ЕС, че цар Фердинанд е бил "доста интересна личност" и че "всички под слънцето са нападали България през годините".

Крейг и Изабел от Шотландия искат и ще посетят Несебър. Знаят, че той е включен в Юнеско и са чували за българското гостоприемство. Корабът ще отплава около 20 ч. тази вечер.