Евродепутатът Преслав Борисов представи в Добрич две свои инициативи

Мисия Добрич

05-10-2013, 23:21

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

В края на ноември ще бъде организирана среща с фермери

Офисът на евродепутата Преслав Борисов започна кампания „Споделен път, споделена отговорност" с 404 деца от две добрички училища, съобщи на пресконференция днес самият евродепутат.

От вчера 40 ученици от ОУ „Христо Смирненски" и „Христо Ботев" са преминали обучение на площадката на КАТ, ремонтирана от МГЕРБ - Добрич.

Децата са изучавали правилата при пресичане – пеш и с велосипед с осигурени помагала и лекция на представител на КАТ.

Инициативата на евродепутата ще се проведе на територията и Силистра и  Кюстендил. Там Преслав Борисов също има изнесени офиси.

Очаква се включване на повече организации и институции в проекта, съобщи още евродепутата.

Кампанията ще се проведе в три направления – обучения на деца, работа с млади шофьори и водачи на двуколесни превозни средства. Вниманието ще бъде концентрирано и върху сънната апнея.

 Предвидено е в края на ноември да бъде организирана среща с фермери с тема Общата селскостопанска политика. На този форум ще присъстват представители на ЕП, на европейски асоциации, свързани със земеделието и български земеделски производители, представители на местно и национално ниво от ПП ГЕРБ. Целта ще бъде да се представи какво е направено в детайли, какво зависи от нашата държава и какви са нашите права в рамките на ОСП и Общността, каза Преслав Борисов. Той допълни, че земеделските производители са длъжни и трябва да знаят какво гласи регламента на Европейския съюз и какво реално зависи от държавата.