Пловдивчанин възкръсва след катастрофа в Гърция

Мисия Пловдив

06-10-2013, 10:57

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сумата за първоначалните прегледи на Асен вече е събрана

Асен от Пловдив е млад мъж, баща на две деца, който преди 3 години става жертва на зверска катастрофа в Гърция. След инцидента той остава прикован на инвалидна количка. Съпругата му Вероника е бременна в 3-ти месец с второто им дете в България, когато получава новината, че Асен е в кома и лекарите се борят за живота му. Два месеца по-късно той отваря очи, но става ясно, че пораженията са фатални. За да има някакъв шанс да проходи отново, лекарите го съветват да замине за лечение в Германия. Сумата от 40 000 евро, необходима за това, обаче, е непосилна за семейството му.

Пловдивчанинът участва в предаването "Предай нататък", което подари романтичен уийкенд на семейството на Асен. Четиримата стегнаха багажа и се отправиха, за първи път заедно на риболов - едно от любимите занимания на пловдивчанина. На плаваща къща в язовир Въча ги посрещнаха много изненади. Една от тях беше специално послание от анонимен благодетел, който направи първата крачка към събирането на необходимата сума, като дари 3000 лева. Спонтанно към голямото семейство на добротворците се присъедини и съседът им по плаваща къща, който също дари сумата от 500 лв.

В студиото емоцията достигна своята кулминация, когато Наталия обяви, че сумата за първоначалните прегледи в Германия на стойност 4000 евро вече е събрана, благодарение на известна верига бензиностанции. Окрилен от всичко това Асен заяви, че никога няма да се откаже да следва мечтата си - един ден отново да проходи.