Голи тела в "Тихото гнездо"

Добрич Лайф

06-10-2013, 13:47

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

За месец представят платна на Дечко Узунов в галерията на Двореца

С изложбата „Дечко Узунов - акварел" приключва творческият сезон за тази година в галерия "Тихото гнездо" на Двореца край Балчик, това заяви при откриване на изложбата директорът на културния институт Жени Михайлова.

Изложбата показва 20 уникални акварелни творби на Дечко Узунов на едноименната Галерия-музей от столицата. Експозицията бе представена от Боряна Павлова, директор на Галерия-музей „Дечко Узунов". Паната са селекция от любимите теми на изключителния художник – пейзажи и голо тяло.

 Дечко Узунов - Професор, Академик, Ректор на Художествената академия, Директор на Националната художествена галерия, Председател на Съюза на българските художници, Почетен член на чуждестранни академии, Почетен председател на AIAP /Международната асоциация за пластични изкуства към ЮНЕСКО/, носител на множество високи национални и международни отличия и награди, Дечко Узунов е уникален творец в полето на европейската култура. През 1999 г. ЮНЕСКО обяви Дечко Узунов за Световна личност на годината по повод 100 годишнината от рождението на художника, с което беше достойно отбелязано мястото на българския творец и заслугите му към световната цивилизация.

 Експозицията ще бъде представена в Двореца до 5 ноември.