ПловдивУтре: 7 октомври

Мисия Пловдив

06-10-2013, 19:01

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив утре

През нощта времето ще бъде ясно, а утре сутринта студено с минимални температури между -1° и 4°. През деня ще преобладава слънчево време. Ще бъде почти тихо. В низините ще има условия за образуване на сутрешни мъгли, които с разсейването си ще преминат за кратко в слоеста облачност. Дневните температури ще се повишат с 2-3°, като максималните в повечето места ще са между 15° и 20°. На 1200 метра дневната температура ще достигне 14-15°, на 2000 - около 9°.

От 10:30 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще даде старт на реконструкцията на улица "Димитър Талев" в район "Южен". Той ще направи първата копка на границата на Община Пловдив с Община Родопи – на около километър след Овощарския институт.

В 11:30 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район "Централен" Райна Петрова ще посетят междублоковото пространство на бул. "Шести септември“ 158-160 /на гърба на големия блок на ъгъла между булевардите "Шести септември" и "Цар Борис III Обединител"/, което е облагородено с помощта на ПУДОС и бюджетни средства.

В 12:30 часа в заседателната зала на Община Пловдив - зам.-кметът Стефан Стоянов ще представи новия директор на Пловдивската опера.
От 11:00 часа ще се проведе пресконференция на народните представители от КБ Светла Бъчварова и Пламен Славов в Пресцентъра на БСП - Пловдив (ул. Кр. Пастухов 18). Темите са: земеделие и Кодекс за социално осигуряване в частта му за социалните мерки по отношение на военнослужещите.

Днес стартира раздаването на първия транш от интервенционните запаси на ЕС за социално слабите у нас. До края на месеца ще се разпределят 10 вида продукти с общо количество 25,150 килограма на стойност 48,12 лв. Ориз, брашно, вафли, захар, олио, фасул, леща, конфитюр, мед и картофено пюре ще получат социално слабите. Подробности вижте ТУК.

Днес стартира и Седмицата на движението. До 13-ти октомври ще бъдат представени над 150 различни спортни и младежки организации от цялата страна, като клубовете са основно от градовете Пловдив, Варна, Кюстендил, София, Враца, Монтана, Велико Търново, Русе, Кърджали, Пазарджик, Сливен, Мездра, Тетвен, Силистра. В Пловдив събитията ще бъдат основно в Цар Симеоновата градина, Центъра и парк Лаута.