Отлагат старта на футболния турнир в Айтос

Виж новата дата тук!

Поради технически и организационни причини, и пред вид ниските температури през тази седмица, организаторите на общоградския турнир по футбол отлагат старта на състезанието от 7 на 14 октомври, информират от местната управа. Както НП вече съобщи турнирът е посветен на Празника на Айтос – Димитровден и ще се проведе на обновената спортна площадка „НИКСПОРТ”.
Изискванията на участие на отборите остават същите – променят се само датата и началния час. Турнирът ще бъде открит на 14 октомври, от 18 часа. Техническата конференция с ръководителите на отборите и тегленето на жребия се отлагат за 11 октомври /петък/, в 18.00 часа. Тя ще се проведе в офиса на НИКС ЕООД – Николай Колев на спортната площадка.
Ще припомним, че турнирът се организира по идея на НИКС ЕООД - Николай Колев,  със съдействието на ОБЩИНА АЙТОС и ФК „ВИХЪР 2000”.
До 11 октомври т.г., желаещите да участват в надпреварата отбори трябва да се обадят на тел. 0888 206 404 – НИКОЛАЙ КОЛЕВ, или на място в офиса на Спортната площадка.
Организаторите приканват институциите, организациите, фирмите и гражданите от община Айтос да се включат със свои отбори в турнира. Осигурен е атрактивен паричен награден фонд. За най-изявените в турнира ще има номинации и парични награди.
Наградният фонд за турнира е осигурен от Община Айтос и спомоществователите и спонсори.
Условията за участие са:
В един отбор имат право на участие до 2 /двама/ футболисти, картотекирани в ОС на БФС- Бургас, не по- малки от 16 години / родени преди 1997 г./ Няма да се допускат играчи, които не фигурират в списъка на отбора. Отборите трябва да подадат списъци с подписи на състезателите, удостоверяващи здравословните им състояние.
Срещите ще се играят на новата спортна площадка с изкуствено покритие и ново и уникално осветление. В състава на всеки отбор трябва да бъдат включени 4 полеви играчи + вратар и не ограничен брой резервни играчи. Времетраенето на срещите - 2 х 20 мин.- 10 минути почивка. Смените са хокейни. Системата – всеки срещу всеки.
За участието си всеки отбор заплаща такса за всяка среща. Всеки отбор внася предварително 2 такси, които важат за последните 2 мача на отбора. /Пред вид размера на таксите, за всеки участник в отбора, сумата е 2.00 лв/
При възникване на спорове, засегнатите страни подават писмени възражения до спортно- техническата комисия по съответния ред в протокола. Комисията разглежда възраженията и се произнася по казуса след предварително внесена такса от 30 /тридесет/ лева.
Организаторите си запазват правото за промени по време на турнира.
За неупоменатите условия важи правилника на БФС.