Пловдив се хваща на хоро за рекорд

Мисия Пловдив

07-10-2013, 10:21

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Започна седмицата на движението

Започна седмицата на движението в Пловдив. Тя е част от европейска инициатива, в която са включени над 700 спортни събития. Най-много от тях – около 100, ще се проведат в града под тепетата. Седмицата ще мине под мотото "Да раздвижим Пловдив" и се организира от спортен клуб "УАУ СПОРТ" съвместно с Община Пловдив и с подкрепата на фондация "Пловдив 2019". Активно ще се включи и Националният алианс за работа с доброволци.

А в петък, 11 октомври, от 18.00 часа в центъра на града 20 клуба по народни танци и много граждани ще се включат в опита за рекорд за най-дълго хоро. Друга атрктивна проява е бягане по централните пловдивски улици на 5 км и 10 километра в неделя, 13 октомври. Желаещите да се включат в бягането могат да направят предварителна онлайн регистрация.

Организаторите са предвидили награди като например училището с най-голям брой участници ще получи ваучер за спортно оборудване. През уикенда ще се проведе панаир на спортните клубове, фестивал на бойните изкуства и много разнообразни инициативи. Цялата програма можете да видите на адрес http://www.moveweekbg.info/p/blog-page_9201.html.