Мюфтийството си иска сграда в двора на училище в Добрич

Мисия Добрич

07-10-2013, 14:48

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

От ВМРО протестират

ВМРО - Добрич изразява възмущение от претенция на Главното мюфтийство към имот в двора на ОУ "Христо Смирненски". Това се казва в декларация до медиите. "Изненадани сме от недопустимите, безпочвени и неоснователни претенции на мюфтийството към сградата.", пише в сигнала, "смятаме, че е абсолютно недопустимо да се посяга на собственост, която се използва за образователни цели".

От ВМРО посочват, че сградата, която се ползва от учениците в началния курс и за предучилищна подготовка, е "необходима на училището за нормалното провеждане на учебните занятия, с оглед недостатъчния сграден фонд".

Воеводите припомнят, че имат своята принципна позиция относно т.нар. „вакъфски имоти" и от години се противопоставят на неоснователните претенции на Главното мюфтийство към над 100 български имота в различни градове на страната.

ВМРО призовават „българската съдебна система да покаже, че е пазител на законността в държавата и да защити училищната сграда, както и останалите български имоти от посегателствата на Главното мюфтийство”, завършва декларацията.