БДЖ с конкурс за детска рисунка

Темата е „Влакове и коледни пейзажи”

Деца на служители на „Холдинг БДЖ” ЕАД ще участват в международен конкурс за детска рисунка, организиран от CER (Общност на европейските железници). Темата на конкурса е „Влакове и коледни пейзажи”. В състезанието за най-хубава рисунка ще имат възможност да се включат деца до 12-годишна възраст.

Желаещите да участват в конкурса, могат да изпращат сканирани рисунки на официалната електронна поща на „Холдинг БДЖ” ЕАД (bdz@bdz.bg). Крайният срок за изпращане на творбите е 15 ноември 2013 г.

Рисунките на всички участници ще бъдат публикувани на сайта на CER (http://www.cer.be/), а първите трима в съревнованието ще получат награди. Рисунката, избрана за първо място ще бъде коледната картичка на CER за 2013 година.

Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) е създадена през 1988 г. CER представлява интересите на своите членове пред Европейския парламент, Европейската комисия и Съвета на министрите на ЕС, както и пред други институции, формиращи европейската политика за железопътния транспорт. Основните цели на CER са защита на интересите на железопътните компании-членки и приоритетно развитие на жп транспорта в Европа, като един от най-сигурните и екологични видове транспорт.

Към настоящият момент в Общността членуват над 80 компании оператори и инфраструктурни управители от страните-членки на ЕС. „Холдинг БДЖ” ЕАД е пълноправен член на CER и активно участва в дейността на Общността.