Кога ще умрете? Този часовник ще ви го покаже!

В океана от най-различни технологични устройства има не едно и две необикновени предложения. Сред най-нетрадиционните определено може да се нареди и ръчният часовник Tikker, защото той няма просто да ви показва колко е часът, съобщава Дневник.

Устройството ще отброява и оставащото време до края на живота ви. Часовникът е дело на едноименната компания и в момента набира финансиране чрез платформата Kickstarter. Аргументацията на неговите създатели е, че чрез него светът може да стане по-добро място и всеки ще бъде стимулиран да полага усилията, които са необходими, за да направи живота си такъв, какъвто мечтае да бъде.

Притежателят на Tikker първо трябва да попълни анкетна карта, в която се съдържат множество въпроси за неговия начин на живот. От получените резултати трябва да бъде извадена настоящата възраст на потребителя и данните да бъдат въведени в часовника.

Така той, освен да показва реалния час, ще отброява и оставащото време на потребителя. "Не е важно колко време имате, а какво правите с него", аргументират се създателите на устройството.

Те смятат, че чрез Tikker всеки ще си напомня да не оставя негативните емоции да превземат по-голямата част от времето му и да се съсредоточи върху правенето на добри и положителни неща.

Разбира се, няма гаранция, че ще живеете точно толкова, колкото Tikker прогнозира. Но според неговите създатели това е допълнителен стимул към потребителя да подобри живота си максимално бързо и да не оставя промените за "друг ден".

Ако събере необходимите $25 хил. финансиране, Tikker ще започне да се продава през пролетта на следващата година. Цената му ще е около $40.