Оправяме стадион Пловдив с 20 млн. лева

Мисия Пловдив

08-10-2013, 12:24

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

НИЕ натискат за ремонт на стадион Пловдив

Съоръжението влиза в Парламента

По предварителна оценка за реконструкцията на стадион Пловдив ще са нужни около 20-25 милиона лева – колкото за Дома на културата, в който падат дигите. Това заяви депутатът от ГЕРБ Здравко Димитров. Той изтъкна, че е успял да формира силен инициативен комитет за ремонт на спортното съоръжение.

Събрал съм подписите на почти всички депутати от Пловдив и областта. Разговарял съм с министър Чобанов. Арх. Валентин Маринов пък изказа готовност безплатно да подготви проекта. Спортни звезди от цяла България също подкрепят инициативата. Предстои тя да бъде обсъдена на заседание в НС. След това в средата или края на месеца ще бъде направено обществено обсъждане.

Стадион Пловдив е проблем, който трябва да намери своето решение. За съжаление възможностите за финансиране са ограничени, тъй като той е описан в устройствените планове като място за социални дейности, а не като спортен обект. Въпреки това пари могат да се потърсят от фонд "Джесика", изтъкна Димитров. По думите му един обновен стадион ще промени коренно живота в града, като даде терен за представления, концерти и футболни дербита.