Майка отслабна 83 кг, за да може да се грижи за болния си син

Свят

08-10-2013, 13:12

Снимка:

SWNS.com

Автор:

Костадин Симеонов

Всичко от Автора

Жената решила да отслабне драстично, след като лекари й казали, че може да почине преди осемгодишното й болно дете да е станало тийнейджър.

Когато започнала диетата си 38-годишната Джейн Морган тежала 178 кг, но била твърдо решена да отслабне до далеч по-здравословно тегло. Сега тя тежи 95кг.

Жената започнала да надебелява още на 20-годишна възраст, когато се хранела с храна за вкъщи и поглъщала цели пакети бисквити. Нещата се влошили още повече след раждането на двете й деца 10-годишния Конър и 8-годишния Калъм.

По-малкото й дете Калъм  има силно увреждане на мозъка и не е в състояние да ходи , говори, или да се храни само. Причината за увреждането е силният кислороден глад, който е изпитало момчето при раждането си.

Преди по-малко от година Морган решила да иде на преглед при лекар, за да разбере как е здравето й. Тогава тя разбрала, че е напълно възможно да почине и да остави децата си без майка.

След тази новина майката си направила стомашен байпас, а теглото й спаднало с 83кг за по-малко от година.

" Благодарен съм, че мога да живея, за да мога да отгледам децата си. ", казва Джейн Морган след изтощителната, но жизненоважна диета.