Цирк "Балкански" с нови атракциони в Пловдив

Мисия Пловдив

08-10-2013, 15:22

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-елитният български цирк разпъва шапито утре

Цирк „Балкански” разпъва шапито утре в града на тепетата. По традиция най-елитният български цирк през октомври показва едни от най-атрактивните си номера пред пловдивската публика.

Циркът гостува при нас с нова програма. Пловдивчани ще станат свидетели на сензационни атракции, първата от които е “Летящият мотоциклетист”. Българската версия на световноизвестния номер е в изпълнение на Николай Балкански. Следва уникална дресура на кучета, “Китайска трансформация” както и екзотичен атракцион със змии и крокодили. В ролята на прочутия Индиана Джоунс влиза потомственият цирков артист Антон Кочка от Германия. Сценографията на номера му е изключително зрелищна - дресьорът ще вади змии и крокодили от ковчезите на мумиите. Номерът пресъздава моменти от филма, при което и малки, и големи буквално изпадали в екстаз.

Почитателите на цирковото изкуство в Пловдив ще видят и световните рекордьори по мотоциклетизъм. Това са 7 мотористи в „Глобуса на смъртта”. В него участват артисти от десет държави. В пловдивските спектакли обаче те ще са с един акробат по-малко, заради инцидент със скъсване на верига, който го извади от строя.