Забуксува разследването за тройния разстрел в Коларци

Крими

08-10-2013, 15:57

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Къщата все още е запечатана, пистолетът безследно изчезнал

Полицията в Добрич забуксува по разследването на тройния разстрел в тервелското село Коларци на 17 юли, пише „Монитор” от свои източници. Тогава в къщата на семейство Сидерови бяха убити бащата Еньо, на 88 години, и синът му Кръстьо – 55-годишен, а снахата Гинка береше душа с изстрел в гърдите. Оцелялата свидетелка бе откарана в болница „Света Анна” във Варна, където й бе направена операция на черния дроб.

Разследващите много се надяваха Гинка да разкрие подробности по мистериозното убийство в дома на Сидерови и най-вече, къде е пистолетът, с който е стреляно. „Имаме обяснение за случилото се ипочти сме наредили пъзелаказа тогава пред журналисти шефът на полицията в Добрич комисар Стефан Йончев. 45-годишната жена бе спасена от лекарите и напълно възстановена. При разпитите обаче тя само повтаряла, че някой е стрелял по тях, след което млъквала. Това убийство ще остане в графата „неразкрити”, коментират хората в селото, цитирани от "Монитор".

Вече трети месец къщата на Сидерови в Коларци е запечатана и е със забранен достъп. Никой не идва да прави обиск, никой не търси нищо. Всичко по случая замря, къщата стои празна и ще се превърне в едно бунище в центъра на селото, коментират местните. А и на практика става непродаваема, защото никой няма да купи дом, в който се е разиграла подобна трагедия. Оцелялата Гинка се появила само веднъж в селото. Била усмихната и в цъфтящо здраве. Дошла в Коларци със зет си да си вземе пощата, казала, че живеела при сестра си. Никой в селото обаче не й вярва. Според местните само Гинка знае много добре какво се е случило в нощта срещу 17 юли, но или крие нещо, или крие някого. Хората в Коларци са убедени, че между тримата е станало нещо, което е предизвикало стрелбата, въпреки че никой няма обяснение как тези обикновени хорица ще имат пистолет „Макаров”, а и къде е потънало оръжието след това.