Ключар, репортер и инженер спасиха котката от комина

Животът

08-10-2013, 17:45

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Котка в комин вдигна полицията на крак, търсят начин да я спасят

Котето - герой само помогнало за спасяването си

Драмата с котето в комина проключи успешно. Преди около час животинката е била извадена от отдушника, в който престоя близо две седмици, научи Varnautre.bg Спасителната операция продължи четири дни, след като собственик на жилище в стара кооперация на бул. "Владислав" във Варна дълго време слушал как котето мяучи в комин без изход, някъде зад стените на банята му.

Собственикът на жилището дори бе готов да разбие мокрото помещение, ако не се намери друг начин за изваждането на животното. 

След като снощи полиция и "Гражданска защита" не успяха да се справят със ситуацията, днес се намесиха още хора, който да помогат. В крайна сметка животинката е била извадена с помоща на тънък зидарски канап и изрязана туба от минерална вода. 

На нея спасителите закачили тежест и я пуснали в тесния отвор. След това "загребали" котето. То самото геройски помогнало за спасяването си. Животинката сама влязла в кошницата от туба и когато се налагало се придържала към нея. 

Двама млади мъже са успели да извадят котето от комина. Единият - Виктор е ключар, който по-рано през деня прочел за драмата с котето и се втурнал да помага, като направи ключ за помещението, в което се преполагаше, че може да има изход от отдушника. Когато обаче разбрал, че няма начин да извадят котето през стаята, Виктор все пак останал, за да мисли други вариант за спасяване. По-късно на място се появил и варненски репортер, който отишъл да снима ситуацията и двамата заедно успели да измъкнат животинката. Един от съседите - Тони, който е инженер пък светел с фенера, за да имат другите видимост, разказаха от Animal Hope Bulgaria.

Въпреки дългото време прекарано в тесния комин, котето е живо и здраво. Ще бъде заведено във ветеринарна клиника, за да му се направят изследвания. След това ще му се търси подходящ дом.