ПловдивУтре: 9 октомври

Мисия Пловдив

08-10-2013, 18:11

Снимка:

Интернет

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва утре в града

Очаква ни слънчева сутрин с температурни стойности около 5-6 градуса. По обяд над Пловдив  ще преобладава променлива облачност без преваляване. Максималните температури през деня ще достигнат 17 градуса.

Вижте какво, къде и кога ни очаква в Пловдив утре

В 7.30 часа в училище "Черноризец Храбър" в район "Тракия" ще се проведе поредната сутрешна ведрина. Тя ще се води от най-успешната българска тенисистка Цветана Пиронкова.

Събитието е част от програмата на Европейската седмица на движението и спорта, която се състои в Пловдив. Виж какво е планувано в града за днес ТУК.

От 11.00 часа в Арт клуба ще се състои пресконференция във връзка с откриването на благотворителна изложба на 10 октомври за  възстановяването на сцената на Драматичен театър - Пловдив. На събитието ще присъстват Кръстю Кръстев и Кольо Карамфилов.

От 11.30 часа в Заседателната зала на Община Пловдив ще има брифинг по повод предстоящите Международни фотографски срещи. Повече от 30 години в града се организират фотографски изложби. В пресконференцията ще вземат участие кураторът на тазгодишния проект „Разстояния” доц. Никола Лаутлиев и пловдивският участник във фестивала – фотографът Неделиян Нешев.

Изложбите ще бъдат разположени в Балабановата къща, ГХГ – временната експозиционна зала на ул.”Княз Александър І” и залите в къща „Цанко Лавренов” и „Мексиканско изкуство”, както и в Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев”.

По същото време в село Тъжа, Община Павел Баня, шестокласниците от Учебен комплекс „Българско школо” ще пуснат белоглав лешояд на свобода в природата. Това ще се случи с помощта на природозащитници.

Събитието ще продължи час и половина, а за всички желаещи да присъстват ще бъде осигурен транспорт от центъра на селото до близката местност, където ще освободят птицата.

В 12.30 часа в Заседателната зала на Община Пловдив заместник-кметът Георги Титюков ще посрещне Венелина Поптолева - златен медалист от Световното първенство по бокс за девойки в категория до 48 килограма и международният боксов съдия Красимир Нешев.

Утре младежката работилница „ВИЖ не-ВИЖдания Стар град“ ще закрие Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“. Заключителната среща е от 15:00 ч. в 30 с.з. на ул. „Костаки Пеев“ 21, в сградата на Философско-историческия факултет на висшето училище. Посетителите ще имат възможност да разгледат отново “не-ВИЖданите“ идеи на творците. Участниците ще разкажат за концепцията и изпълнението на своите проекти и ще покажат възможни пътища за обживяване и развитие на Стария град.