Днес ще е облачно, очакваме затопляне

Региони

09-10-2013, 06:14

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Максимални температури между 15° и 20°, в София 17°

Днес над страната ще има разкъсана средна и висока облачност, която от запад ще започне да се вплътнява и през деня на места в Западна България, а през нощта срещу четвъртък в Централна ще превали слаб дъжд, съобщава дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. 
В сутрешните часове на отделни места в низините ще има мъгла, а над източните райони преди обяд ниска облачност. В Източна България ще духа слаб източен вятър. Максимални температури между 15° и 20°, в София 17°.
Над Черноморието преди обяд ще има значителна ниска облачност, която през деня ще се разкъса и намалее, но в следобедните часове ще се появи средна и висока. Без валеж. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури 15-16°. Температурата на морската вода е 13°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще има разкъсана, след обяд значителна облачност и на места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб южен, по най-високите и открити части до умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра около 10°.
В четвъртък облачността над Западна и Северна България постепенно ще се разкъса и намалее, над югоизточните райони ще се задържи слънчево. Дневните температури слабо ще се повишат. В петък ще преобладава слънчево време, затоплянето ще продължи. И в събота над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. Повече облачност ще има над Западна България, на отделни места там е възможно и слабо да превали, а дневните температури ще бъдат по-ниски.