Раздават днес дрехи на 100 нуждаещи се деца

Мисия Бургас

09-10-2013, 09:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Очакваме подкрепа от ЕС за проблема с бежанците

До 15 дни приключва кампанията в помощна сирийски бежанци в региона

Още 15 дни ще продължи набирането на дрехи и храна за бежанците от Сирия, които ще бъдат настанени във временните лагери в Бургаски регион. 

Инициативата отново е на сдружението с нестопанска цел "Усмивка", което за втора поредна година провежда кампания в помощ на нуждаещи се.  Името на инициативата е "Отворено сърце 2", като продължение на първата кампания. По време на нея бяха събрани дрехи, учебни материали и обувки за сто социално слаби и нуждаещи се деца от Бургас. Те ще бъдат раздадени от доброволци на сдружението днес.

В помощ на сирийските бежанци, които ще бъдат настанени временно в изоставеното училище в град Елхово кампанията стартира в началото на седмицата. От сдружението призовават всеки, който желае да направи дарение дрехи или обувки да ги предава в здрав и чист вид. Ще се събират и хранителни продукти. Помощите се приемат в офиса на сдружение „Усмивка”, на улица „Славянска” №4 в Бургас, от 8 до 17 часа, без събота и неделя. Кампанията на "Усмивка" се очаквада приключи до 25 октомври, когато временният бежански лагер бъде завършен окончателно.