20 художника даряват картини за изгорялата Драма

Благотворителен търг събира средства за възстановяване на театъра

20 известни художника дариха свои творби, които ще бъдат продадени на търг, а средствата ще отидат за възстановяването на Драматичния театър, който изгоря при пожар в края на лятото. Това съобщиха инициаторите на събитието Кръстю Кръстев и Кольо Карамфилов.

Цените ще са поносими, тъй като финансовата стуация в момента е тежка. Последните ни търгове се посещават от 3-4 сериозни купувачи, които наддават с по 1 лв. Цените ще са между 250 и 1000 лева, заяви Кольо Карамфилов. Много известни имена са се включили в иницитивата, посочи той. Всичко е станало спонтанно, след няколко разговора с близки приятели.

Вежди Рашидов дари 2 свои акварела. Аз планирам да направя същото. Сред останалите имена са Веско Велев, Георги Щърбев, Иван Тотев и Чавдар Маринов. Ако търгът се окаже успешен и съберем достатъчно средства за театъра, съм готов да направя втора – по-мащабна акция от този вид. Стига творците да са готови отново да се разделят безвъзмездно с картните си, зарече се Карамфилов. Художникът изтъкна, че е видял с очите си опожарената зала на театъра само веднъж. Веднага излязох, не можах да понеса гледката. Аз имам особено отношение към театъра, тъй като съм и сценограф, призна той.

Търгът започва утре от 19 часа в Галерия U P.A.R.K.