Н. Ангелов: Извършени са всички необходими процедури спрямо установените имигранти

Мисия Добрич

10-10-2013, 10:08

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

В момента имигрантите са под 24-часова карантина

Извършени са всички необходими процедури спрямо нелегалните имигранти от Афганистан, които бяха установени вчера на кораб край Нос Калиакра, това съобщи кметът на Балчик Николай Ангелов, цитиран от радио „Добруджа”.

Имигрантите са прегледани от лекарски екип и са под 24-часова карантина. Настанени са в общинско помещение, на топло са и са нахранени. Днес предстои афганистанците да бъдат прегледани и от екип на Регионалната здравна инспекция.

Корабът е акостирал на пристанището в Балчик около 19 часа вчера. Ако получат статут на бежанци, след изтичане на 24-часовия карантинен период, ще бъдат изпратени до най-близкия бежански център, който е в Елхово, каза кметът на Балчик.

Решението за статута им е в ръцете на Районна прокуратура Каварна, защото плавателният съд е бил установен в териториални води между Шабла и Каварна, поясни кметът на Белия град.

Припомняме, плавателният съд бе задържан от "Гранична полиция" около 11.00 часа вчера на около 8 морски мили от нос Калиакра. На борда му са установени общо 26 души - двама екипаж и 24 пътници.