"Берое" с двама национали до 17 и един до 16 години

Спорт

10-10-2013, 13:13

Снимка:

beroe.bg

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Михаил Михайлов и Михаел Лалев получиха повиквателни за юношеския национален отбор до 17 години за Европейските квалификации. България U17 e в група със съставите на Македония, Белгия и Полша. Роденият през 1998 година Калоян Динев също получи повиквателна, но за юношеския тим до 16 години.

До 14 октомври възпитаниците на Петър Пенчев са на лагер сбор в Трявна. Футболистите на “Берое” ще се присъединят към трикольорите в петък, тъй като попаднаха в групата на мъжкия състав за срещата реванш в турнира за Купата на България срещу “Видима Раковски” (Севлиево), който ще се играе днес от 15:00 часа на ст. “Трейс Арена” в кв. Кольо Ганчев в Стара Загора. След това “България” U17 ще тренира в Благоевград, а на 16 октомври групата отпътува за Македония. Жребият отреди на “лъвчетата” да са в група със съставите на Македония, Белгия и Полша. Напред продължават първите два отбора. Шансове има и класиралият се на трето място, но при условие, че е с най-добри показатели от останалите отбори, заели третата позиция от 12-те групи.
Първият двубой на националите е на 17 октомври от 15:00 часа срещу Белгия. Два дни по- късно възпитаниците на Петър Пенчев се изправят срещу Полша, а на 22 октомври също от 15:00 часа е срещата с Македония.

Михаил Михайлов е роден на 16 юни 1997 година в Стара Загора. Висок е 186 см и тежи 73 кг. Започва футболната си кариера в школата на “Траяна” (Стара Загора), след което преминава за кратко в “Славия”. След това талантливият вратар се връща в родния град в “Берое”. От повече от година се подготвя с първия отбор, а през този сезон е трети вратар на носителя на Купата и Суперкупата на България. Михайлов е и неизменна част от отбора състезаващ се в Елитната група до 19 години.

Михаел Лалев е роден на 28 април 1997 година в Казанлък. Висок е 188 см и тежи 78 кг. Юноша е на “Розова долина” (Казанлък), след което преминава в школата на “Черноморец” (Бургас) от където е привлечен в “Берое”. През лятото таранът се представи много достойно на силния международен турнир в Сан Марино, където заби хеттрик на “Нотингам Форест” и се разписа във вратите португалските “Витория Сетубал” и “Униао Лейрия”.