Сираков с потресаващи разкрития: Батков не е собственик на Левски

Спорт

10-10-2013, 14:05

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Кирил Кирилов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Само в „София Утре”: Батков иска 120 бона от БСП!

Наско Сираков, който подаде оставка от поста спортно-технически директор на Левски само преди два дни, нападна словесно мажоритарния собственик на сините Тодор Батков в ефира на националната телевизия БНТ1. Сираков заяви, че президентът на Левски не взима сам решенията си и най-вероятно не е истинският собственик на клуба, а освен това всички преговори относно финансовите въпроси в отбора се водят от председателя на Управителния съвет Иво Тонев.
"Тодор Батков не взима сам решенията си в Левски. Аз не знам кой е собственик на клуба, въпреки че Батков неколкократно обяви, че това е именно той. Нямам представа от кого зависи Левски. Иво Тонев води всички финансови дела. Знам, че има преговори за спонсорство с "Газпром", но не ги водех аз", заяви Сираков в ефира на БНТ1, след като запази мълчание близо два дни.
Наско Сираков добави, че е искал да вземе петима играчи, които са били одобрени от Йоканович, но това не се е случило. Те щели да струват доста по-малко пари на Левски, отколкото Жоао Силва. Става въпрос за свободния Любомир Гулдан, капитанът на Панатинайкос - Сейтаридис, както и популярните Даниел Никулае и Милан Йованович. Според него, в Левски е имало хора, които са правили спънки и при привличането на хърватския вратар Горан Блажевич. За уволнението на Йоканович пък е настоявал лично Тодор Батков.
"Имаше хора, които правеха всичко възможно Горан Блажевич да не дойде в Левски. Неговите мениджъри могат да потвърдят това и дори да напишат книга за трансфера", добави бившият спортно-технически директор на Левски.
"Тодор Батков сам пожела да не вижда повече Йоканович на "Герена", а това се случи около 15 минути след мача срещу Локомотив София. Аз предложих да изчакаме, защото смяната му щеше да бъде грешна точно в този момент. Аз знаех, че съм докарал европейски треньор, който е мой личен приятел. Батков спомена името на Петев в събота и аз поисках среща с него. Бях очарован от това момче, защото в него видях същите качества, които видях на времето в Станимир Стоилов. Бях убеден, че Левски можеше да тръгне нагоре с Петев", добави той.
Сираков разясни, че феновете, които нахлуха на пресконференцията на Ивайло Петев и съблякоха горните му дрехи, са платени от клуба. Според него, това не са истинските привърженици на Левски.
"Институцията Левски беше срината от 7-8 човека с качулки. Това не е моят Левски! В Агитката има стотина знамена с кръстове и черепи. Дори новият автобус на феновете е изрисуван с огромен череп. Това ли е Левски?", попита легендарният футболист.