Кметът: Кой е Юксел Расим? Трябва да го видя

Тотев ще търси диалог със заместниците на Каймаканов

Ще си направя лична среща с новия заместник-областен управител Юксел Расим, каза Иван Тотев. Като преди това кметът попита кой и откъде е вицето на Каймаканов.

Коментарът на Тотев бе по повод вчерашното изказване на Расим пред Plovdivutre.bg, че градът е икономически изостанал и той ще работи в тази посока.

В Областта вече има паритет БСП-ДПС, така че ще има повече дебати в самите партии преди да се вземат решения, коментира Тотев. Той е готов за срещи с новите заместник-губернатори и дъпълни: “община Пловдив е абсолютно диалогична, включително и когато имаме оценки за общината, съвети какво да се прави, за да имаме по-развит град. Аз неслучайно правя срещи и с депутати. При мен бяха Захари Георгиев, Мутафчиев, депутатите от ГЕРБ. Ние се консултираме с всички. Ако заместник-областният управител има идея, с която може да помогне, тази идея ще бъде приета. За нас е важно Пловдив да има лоби в министерствата, в парламента, така че всеки един депутат или заместник-областен помага за града. Но когато виждаме лицемерни действия, ставаме чувствителни. Политическата ни комуникация с държавата не е добра. Аз съм го казвал, че с някои министри имаме добра комуникация, с други, за съжаление, нямаме. В момента имаме оперативни проекти, които вървят в министерствата, така че едва ли ще си позволя да кажа имена.”, заключи кметът.