Концерт за Алекс

Мисия Добрич

10-10-2013, 14:26

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Румънеца и Енчев, и "Алексия" обещават много изненади и шоу на концерта в подкрепа на Алекс

Първият концерт от възобновената благотворителна кампания "Да протегнем на Алекс ръка!" ще се проведе тази вечер от 19 часа в Концертна зала "Добрич".

Спектакълът ще бъде с редица изненади, мултимедия, много рап музика и танци, обещаха днес на специална пресконференция  Севдалина Мавродиева-Нейкова и Румънеца и Енчев. Те пристигнаха в Добрич заедно с певците Мариета и Насо и рапърката Плами. В спектакъла ще участват и 70 танцьори от Зонална танцова организация „Алексия”.

 Поканите за концерта са на стойност 5 лева и могат да бъдат закупени и на входа на залата преди благотворителната проява.

Александра Маркова е вече на 7 години. Но тя не прекрачи училищния праг на 15 септември. Заради тежките си заболявания - Детска церебрална парализа и Епилепсия, детето е приковано в количка, не може да говори, не е самостоятелно. Родителите му обаче не са се предали и продължават да търсят начини за нейното лечение. Такъв шанс дава клиника "Мечта" в град Голдап в Полша. Десетки български деца вече са я посетили и имат изключително голям напредък в развитието си. Семейството на Александра обаче не разполага със средствата, необходими за посещения на клиника "Мечта". За 2-седмичен курс на лечение, какъвто смятат да опитат първия път, ще са ни необходими 7 500 лева. В банковата си сметка Алекс има 4 500 лева, така че на първо време трябва да съберат още около 3 000. Колкото по-чести са посещенията в клиника "Мечта" обаче толкова по-голям е шансът за напредък на детето.